Transformatie

Behouden én opwaarderen

Een monumentale status of een bepalende rol in een stad of dorp: sommige gebouwen mogen niet verloren gaan. Naast een andere functie, geven we ze nog meer waarde.

Banner afbeelding

Beheersbaar houden, dat is de kunst

Een transformatie is vaak een complexe ontwikkeling. Dat komt omdat we dan bij wijze van spreken niet met een kraan, maar met een kruiwagen moeten verbouwen. En onvoorziene zaken zijn aan de orde van de dag.

Een mooie uitdaging dus, zo’n herontwikkeling. Om hier een succes van te maken, is het vooral de kunst om het project beheersbaar te houden. Dat doen we door voortdurend te overleggen met de architect, de constructeur en de aannemer. En als er wat is, dan stellen we ons wendbaar op: we denken altijd in mogelijkheden.

Snelheid is geboden

Bij de transformatie van een locatie is ook snelheid belangrijk. Gaat het te langzaam? Dan is de kans groot dat het te prijzig wordt en de ontwikkelingen onhaalbaar worden. En dat zou in veel gevallen eeuwig zonde zijn.

Om de vaart erin te houden, gebruiken we onze ervaring, onze creativiteit en ons ruimtelijk inzicht. We zien mogelijkheden en dúrven meteen te beslissen. Daarmee versnellen we de proceduretijd, waarin de meeste winst te behalen is. Ook gaan we op tijd het gesprek aan met de omgeving om latere vertraging te voorkomen. Wat vinden de buurtbewoners nou belangrijk? En aan welke wensen kunnen we voldoen, zonder dat we van koers hoeven te veranderen?

Voor generaties

Dat een herontwikkeling niet altijd makkelijk is, weerhoudt ons er niet van om eraan te beginnen. Sterker nog: we willen de prachtigste locaties maken waar vele generaties van profiteren. Locaties die we over dertig jaar met trots aan onze kleinkinderen laten zien.

Afbeelding van persoon van de qoute
’’

“We doen nooit zo moeilijk over details: als we het kunnen maken, maken we het”

Coen Dollevoet

Directeur